fbpx

Ștefan MANDACHI: ”Deleagă, dar nu abandona” – DEVOS After 6 vol V

Ștefan MANDACHI: ”Deleagă, dar nu abandona” – DEVOS After 6 vol V

Sfârșit de martie atipic.

Un fel de ”Antiprimăvara” cum ar spune Adrian Păunescu. Asta din cauza vremii neobișnuite. Dar iată că indiferent de vreme și vremuri antreprenorii s-au adunat într-un număr rezonabil la un eveniment de networking relaxat pentru a găsi (re)surse de inspirație.

Mai ales că se anunța a fi un eveniment deosebit. 

Premise erau destule: invitat de marcă, producători locali pregătiți să răsfețe chiar și cele mai pretențioase gusturi și o atmosferă relaxată.

Una peste alta a fost o seară încărcată de emoție.

O seară în care networkingul relaxat s-a îmbinat armonios cu emoția. Publicul entuziast și curios a interacționat cu Ștefan Mandachi, invitatul dornic să ofere tot ce are mai bun, producătorii locali s-au pregătitit minuțios pentru răsfățul tuturor simțurilor, iar locația a fost o gazdă minunată pentru tot ceea ce a înseamnat seara evenimentului care a marcat DEVOS After 6, vol V.

Incisiv, energic și cu chef de vorbă, Ștefan Mandachi se pregătește de 2 ore sub asediu. Sub asediul întrebărilor provocatoare. 

Care sunt obieceiurile pe care le-ai făcut constant și au condus la consolidarea brandului Ștefan Mandachi?”

”Autoeducația este obiceiul pe care mi l-am inoculat și la care țin cel mai mult. Fără să vreau inițial, dar când mi-am dat seama, l-am continuat”, răspunde el. 

Iată deci că dezvoltarea personală nu e un clișeu sau un moft. E un proces continuu, dificil, un traseu inițiatic provocator, cu multe obstactole, dar la sfârșitul căruia ieși un Harap-Alb mai pregătit să înfrunte balaurii pe care viața îi scoate în cale.

 

Chiar dacă momentul lui Ștefan a fost interactiv, organizat în format de dezbatere, nu au lipsit ideile care îi pot inspira chiar și pe cei mai riguroși antreprenori.

Iată doar câteva dintre ele:

  1. Deleagă, dar nu abandona!

La ce se referă mai exact? Atunci când vrei să delegi o anumită parte din sarcinile tale, nu e suficient să delegi și după să te detașezi complet. Supervizează de la distanță dacă procedurile funcționează așa cum îți dorești tu.

    2. ”Ca să te vulnerabilizezi ai nevoie să fii autentic, să-ți formezi o reziliență la atacuri.”

    3. O carte poate aprinde o scânteie. Ștefan a mărturisit că a citit foarte mult și i-a considerat pe autorii respectivelor cărți mentori cu care stă de vorbă la o masă virtuală. Obiceiul lecturii și al dezvoltării permamente l-a implementat și angajaților lui pe care îi motivează cu diverse premii pentru a citi.

    4. ”Nu poți să intri în sfera oamenilor cu bani dacă nu oferi nimic.”

    5.  ”Când nu ai un plan de business, reușești doar dacă ești obsedat de succes.”

    6.  ”Să ai un obiectiv foarte bine stabilit și să fii dispus să nu dormi nopțile pentru obiectivele pe care le ai.”

    7.  ”Oare sunt capabil să creez ceva cu mintea mea care să genereze bani, abundență?”

Provocat cu întrebarea ”Dacă ai avea 100 de ani și pe patul de moarte, stră-stră-stră nepotul tău te-ar întreba: ”Spune-mi, înainte să mori, ce ar trebui să fac cu viața mea?” răspunsul lui Ștefan a fost ingenios:

Să sărbătorești fiecare bucurie măruntă, să-ți găsești adevărata vocație, să traiești în așa fel încât să nu regreți nimic la 100 de ani.

Te așteptăm alături de noi la următoarele evenimente.

DEVOS creează pentru antreprenorii români contexte de învățare, interacțiune, colaborare, informare și ajutor reciproc. Astfel, tu ai șansa de a-ți dezvoltă afacerea, dar participi și la consolidarea comunităților antreprenoriale locale, regionale și naționale.