fbpx

Retrospectiva unui an atipic

Retrospectiva unui an atipic

E final de an. Moment de reflecție, introspecție și bilanț. Ce a fost bine, ce a fost rău, cu încăsarile cum stăm, dar cu pasivele? Pasivele, acei ghimpi care dau fiori oricărui antreprenor, adică datoriile.

Dar să vorbim despre lucruri pozitive, realizări concrete și oameni fericiți.

Da, a fost un an ca un maraton.

Un an dificil. Un an de uzură. Un an în care deși startul a fost bun, ne-am poticnit pe parcurs. Dar nu pentru că nu am fost suficient de bine antrenați sau că nu avem o ”condiție fizică” bună. Nu, e pentru că pe parcursul acestui maraton am întâmpinat obstacole independente de noi.

Și nu e pentru că nu ne asumăm sau externalizăm vina. E pentru că în viață apar câteodată astfel de momente. Unii sunt pregătiți datorită unor circumstanțe anterioare fericite, alții sunt la început, abia au intrat în cursă, dornici de performanță, dar care nu au toate pârghiile pentru a supraviețui în condiții de incertitudine.

E clar. Cuvântul de ordine în această perioadă a fost adaptare.

O reconfigurare de traseu

”Waze-ul acesta al destinului” ne-a redirecționat pe multe alte rute alternative. Unele pe drumuri care nu au dus nicăieri, altele pe drumuri decente, nu extraordinare cu asfalt și bine marcate, dar circulabile.

Pe noi și pe cei din comunitate noastră ne-a direcționat pe un drum complicat, cu multe bifurcații, porțiuni cu gropi, cu pietriș, dar și cu asfalt.

Am mers înainte. Ne-am conformat. Ne-am înarmat cu răbdare 4×4.

Iată-ne aici. Am dus maratonul până la final. Din fericire, nu am fost singuri în această cursă. Am avut ”parteneri de întrecere” pe care i-am ajutat și care la rândul lor ne-au oferit sprijin. Altfel ar fi fost tare greu. Până la urmă, cum spunea Porter Gale ”Your network is your net worth”.

Readaptarea noastră la noua realitate a început în online, pe 6 iulie, moment în care am susținut în premieră DEVOS 6 – Evenimentul Premium de Business Networking 

Tema a fost chiar fraza cu care am început mai sus. Invitat Petre Nicolae. Am discutat despre matricea de reorganizare a companiilor. Petre a livrat informații utile. Participanții au fost fericiți. Scopul nostru a fost îndeplinit: am oferit valoare comunității noastre în momente de cumpănă. A fost online, dar energia și entuziasmul au trecut dincolo de pixeli și le-am resimțit în inimi. Pe deplin. Am fost fericiți că oamenii s-au bucurat de moment și au rămas cu informații care să-i ajute. O spun chiar ei:

Trecea și vara. O vară fierbinte. Și la propriu și la figurat.

DEVOS After 6 vol III

Venea toamna. O toamnă văratecă. Început de septembrie. Joi, 6 septembrie se desfășura pe Dealul Buciumului al doilea eveniment al anului, DEVOS After 6 vol III. A fost ca o descătușare. Oamenii aveau atâta nevoie de conexiune și interacțiune, desigur, în condiții de siguranță. Au primit-o.

Specificul evenimentului a fost cu producători locali. Am susținut, promovat și încurajat producătorii locali. Le-am dat o mână de ajutor acestor ”copii mai mici ai economiei”.

11 producători locali au venit din toată Moldova pentru a-și promova produsele și truda. Oamenii au fost încântați de bunătățile pe care le-au găsit acolo. Producătorii au plecat mulțumiți pentru că după eveniment cei prezenți au vorbit despre ei și i-au recomandat și prietenilor.

DEVOS After 6 Vol IV

Înaintăm în toamnă și așteptăm nerăbdători următorul eveniment. Condițiile din ce în ce mai dificile. Pandamia era încă o amenințare pentru toți. Ne-am adaptat. Am respectat regulile sanitare impuse și am organizat o nouă ediție DEVOS After 6.

Specificul a fost tot despre producătorii locali. Mai exact, am organizat o piață a producătorilor pe care am denumit-o DEVOS TRADE SHOW – Piața producătorilor iscusiți. Au fost 13 producători locali. Din Iași, Bacău, Suceava.

A fost diversitate, răsfăț al gusturilor și momente inedite. De la trufe, la miere produsă cu grijă, la sucuri naturale și fără conservanți, la legume& fructe, prăjituri ca la mama acasă, cărți și cosmetice produse exclusiv din lavandă – opțiunile celor prezenți au fost variate. S-au ”înfruptat” cu de toate și fiecare a plecat acasa cu câte un produs reprezentativ de la producători.

DEVOS 7 – Evenimentul Premium de Business Networking

Finalul anului se aproapia, la fel și ultimul nostru eveniment – DEVOS 7, organizat din nou în condiții speciale. Putem să spunem că a fost peste așteptări având în vedere situația actuală. Sala extrem de activă, invitatul acestei ediții – Dan Schipor, partener BDO –  a fost la înălțime. S-a conectat cu sala, a răspuns la întrebări specifice și a livrat informații practice și imediat aplicabile despre știința managementului. Puteți urmări un interviu 👉 aici în care abordează o parte din temele de la eveniment.

În final, aș dori să vă transmitem:

A fost an un pic cam greu,

Diferit – sau cum vrem să îl numim

Dar uniți am fost mereu

Și sincer vă mulțumim!