fbpx

Performanța, sănătatea și fericirea se bazează pe gestionarea energiei

Performanța, sănătatea și fericirea se bazează pe gestionarea energiei

Vrei să performezi la cel mai înalt nivel?

Vrei să faci cât mai multe lucruri înt-un timp scurt?

Vrei să ai o stare de sănătate mai bună? Mai multă energie?

Premisa cărții The Power of full engagement e simplă: Performanța, sănătatea și fericirea se bazează pe gestionarea iscusită a energiei.

Numărul de ore dintr-o zi este fix, însă cantitatea și calitatea energiei de care dispui se pot controla și influența.

E cea mai prețioasă resursă a noastră. Cu cât ne asumăm responsabilitatea pentru energia pe care o aducem în lume, cu atât devenim mai puternici și mai productivi.

De exemplu, dacă lucrezi la un proiect 5 ore, dar îți pierzi conentrarea după 2 ore atunci randamentul și performanța vor fi foarte scăzute.

Așadar, optimizarea performanței, a sănătății sau a fericirii nu depind de cantitatea de timp, ci de calitatea energiei de care dispui.

De asemenea, nu contează cât timp investești într-un lucru, ci calitatea energiei de care dispui și pe care o poți investi face diferența.

Cheia pentru a trăi viața din plin și eficient în același timp este să-ți optimizezi energia, nu timpul.

Cele mai bogate, mai fericite și mai productive vieți sunt caracterizate de abilitatea de a te angaja pe deplin într-o acțiune, dar și de a te deconecta periodic.

În schimb, mulți dintre noi ne trăim viața ca și cum am alerga într-un maraton nesfârșit, forțând cu mult nivelurile sănătoase de efort.”

Un truc util pe care îl poți folosi este creearea ritualurilor. Atunci când ai un ritual acest lucru nu implică un consum de energie conștient, nu implică voința. Pur și simplu se desfășoară automat, ca spălatul pe dinți de pildă sau șofatul.

Iată un exemplu din carte prin care îți poți maximiza nivelul de energie.