fbpx

Există angajați care rămân peste 2 ani în compania ta. Află cum îi poți găsi alături de Open Borders

Există angajați care rămân peste 2 ani în compania ta. Află cum îi poți găsi alături de Open Borders

Lipsa forței de muncă și rata de fluctuație crescută afectează mediul de afaceri din România indiferent de industrie sau specializare, personalul fiind găsit cu dificultate (de la muncitori necalificați, constructori și confecționeri până la angajați în IT).

Raportul activității din anul 2021 al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că în  ţară au fost vacante 399.488 de posturi, cu 0,5% mai mult decât în anul 2020. Dintre acestea 86.328 au fost locuri de muncă declarate în mod repetat de angajatori din cauză că nu s-au putut ocupa, cu 8% mai multe decât în 2020.

Motivul principal pentru deficitul de personal este migrarea.

Aproximativ 9 milioane de români sunt plecaţi în afara graniţelor, dintre care 4 milioane sunt rezidenți în Italia, Marea Britanie, Spania și Germania. Noi, românii, reprezentăm un sfert din totalul rezidenților străini din Italia, cea mai mare minoritate din Spania, am depășit un milion de rezidenți în Marea Britanie, în Germania apropiindu-ne de 800 de mii.

România este atractivă din perspectiva locurilor de muncă pentru asiatici. Salariile, condițiile de muncă și procesul de angajare au dus la o cerere tot mai mare a personalului din Asia pentru încadrarea pe piața forței de muncă din țara noastră. Inspectoratul General pentru Imigrări a fost nevoit să suplimenteze în anul 2021 numărul de cetățeni admiși pe piața forței de muncă din România, iar în anul 2022 a dublat numărul de locuri disponibile, stabilind un contingent de 100.000 de lucrători străini nou – admişi. Cetățenii străini pot fi încadrați în România numai după ce “angajatorul a depus diligențe pentru ocuparea locului de muncă vacant de către un cetățean român, de către un cetățean al unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, de către un cetățean al Confederației Elvețiene sau de către un străin titular al dreptului de ședere pe termen lung pe teritoriul României”.

Angajații din Asia se deosebesc prin loialitatea, seriozitatea și devotamentul față de muncă. Scopul venirii lor în România este să muncească cât mai mult pentru a putea trimite bani acasă, unde salariile sunt mult mai mici, iar condițiile de trai mult mai scăzute.

Aceștia solicită de cele mai multe ori un program de lucru prelungit, rareori fiind interesați de alte activități (călătorit, ieșiri în localuri, etc) pe parcursul acestei experiențe.

Contractele sunt încheiate în general pe perioade de minim 2 ani, fapt pentru care retenția personalului este asigurată. Deși investiția financiară inițială necesară demersului de recrutare, selecție și întocmire documentație completă imigrare completate de venitul salarial și asigurarea cazării și a meselor pot părea inițial mai mari în comparație cu recrutarea pe plan local, aceasta se justifică rapid prin beneficiile aduse angajatorului. Este important de menționat că procesul de recrutare trebuie demarat cu minim 4 luni înainte de prima zi de lucru, acesta putând fi prelungit până la 5 luni de aprobarea și obținerea tuturor documentelor din partea autorităților.

Open Borders a fost înființată de specialiști cu peste 15 ani de experiență națională și internațională în resurse umane. Misiunea companiei este cea de a conecta abilitățile lucrătorilor cu companiile potrivite, indiferent de graniță, pentru un mediu de afaceri sustenabil.

Pe lângă asigurarea procesului complet de recrutare, selecție, aducere și monitorizare a lucrărorilor din Asia, Open Borders vă oferă consultanță și suport înaintea demarării parteneriatului. De-a lungul timpului am observat cum fuziunea dintre oportunitatea și angajatul potrivit duce la performanță. Viziunea noastră este de a pune individul în mediul prielnic potențialului lui pentru a putea da tot ce are mai bun pentru compania la care lucreză și a se simți valorificat și apreciat. Oferim înainte de a primi deoarecem credem în parteneriatele de lungă durată.

Open Borders face parte dintr-o alianță menită să acopere toate nevoile companiilor client, fapt pentru care clienții noștri beneficiază de reduceri și oferte exclusive oferite de: Train 2 Perform, Moldrom Finance, Cabinet de Avocat Daniela Arhire și Moldrom Insolvency. Completați formularul de contact de pe pagina nostră web pentru a beneficia de o evaluare a nevoilor companiei dumneavoastră legate de resursele umane și nu numai: https://openborders-hr.com/contact/