fbpx
728 x 90

DEVOS – de la poveste la realitate

DEVOS – de la poveste la realitate

În contextul dezvoltării societății și al schimbărilor rapide care au loc în lume din punct de vedere tehnologic, cred cu tărie că viitorul învățământului are mare legătură cu educația antreprenorială. O educație bazată pe concepte noi, dar cu mare impact social: management financiar, leadership. O spun cu strângere de inimă și sper ca aceste rânduri să nu fie lecturate de către generația foarte tânără: nu mai avem timp să pierdem atât de mult timp în școală. Este necesar să ne dezvoltăm ca indivizi din mers sau altfel spus “în câmpul muncii”.


DEVOS – aliniere de astre

Povestea începe în februarie 2017, când, după o absență de câteva luni bune de la întâlnirile bizz.club Iași, reîntors în sânul comunității, am găsit o grupă în picaj liber, cu mai puțin de 7 membri. Am fost răscolit la acel moment de un sentiment de dezamăgire și invidie (pozitivă) totodată, pentru că restul cluburilor din țară depășiseră de mult 20 de membri, ba mai mult, în unele localități, existau deja câte 2 grupe. Nu puteam concepe că Iașul, unul dintre cele mai puternice orașe din România, să nu poată zămisli un club de antreprenori care să se dezvolte împreună, să crească, să socializeze. Am promis să mă implic cât de mult posibil în a obține rezultate și în comunitatea locală. Aici nu este însă vorba despre asta. Este vorba despre descoperirea printre membrii clubului a două persoane: Bogdan și Daniel.

Doi antreprenori care au înțeles că pentru a-și dezvolta business-urile este necesar mai întâi să se dezvolte personal. Și este fascinant cum, în mai puțin de 9 luni, 3 persoane care nu se cunoșteau, ajung sa lucreze împreună într-un echilibru aproape de perfecțiune. Consider că în business este nevoie și de puțin noroc, este nevoie ca astrele să se alinieze.

Am promis să mă implic cât de mult posibil în a obține rezultate și în comunitatea locală. Aici nu este însă vorba despre asta. Este vorba despre descoperirea printre membrii clubului a două persoane: Bogdan și Daniel. Doi antreprenori care au înțeles că pentru a-și dezvolta business-urile este necesar mai întâi să se dezvolte personal. Și este fascinant cum, în mai puțin de 9 luni, 3 persoane care nu se cunoșteau, ajung sa lucreze împreună într-un echilibru aproape de perfecțiune. Consider că în business este nevoie și de puțin noroc, este nevoie ca astrele să se alinieze.


DEVOS – valori împărtășite

Poate nici cele 9 luni nu sunt întâmplătoare. De ce spun asta? După acest răstimp ne-am aflat organizând un cocktail, ca o mostră a ceea ce înseamnă networking-ul, adresat antreprenorilor cu “mic” și “mare”. Stând la masa rotundă și așternând pe hârtie strategii de acțiune, împărțind responsabilități, s-a născut ideea punerii la punct a unui concept de eveniment care să se diferențieze de celelalte care existau pe piață. A unui eveniment premium de business networking. Nu am reinventat roată, am pus doar pe hârtie un set de valori pe care ni le-am descoperit comune, care ne identificau: Devotament | Evoluție | Viziune | Oportunitate | Soluție. Într-un cuvânt: DEVOS.

Iată cum împărtășirea acelorași valori contribuie definitoriu la reușita unui parteneriat.


DEVOS – pasiune

Partea amuzantă, deopotrivă serioasă, ar fi aceea că, precum în proverbul “pofta vine mâncând”, nu după mult timp, ne-am trezit lucrând împreună la diferite proiecte și investind în această direcție din ce în ce mai multe resurse și nu financiare. Personal nu mă satur dezvoltând concepte, făcând de multe ori munca de jos ca la începuturile carierei mele antreprenoriale, dar cu satisfacții foarte mari. Deși fiecare dintre noi are propriile business-uri cu provocările inerente, ne dedicăm o bună parte din întreaga zi de muncă DEVOS- ului, motivați fiind de feadback-urile primite de la cei care sunt alături de noi sau ne urmăresc, de mulțumirea că putem contribui umil la dezvoltarea antreprenorială locală, de satifacția că avem șansa de a face sharing de cunoștințe, că putem pune în slujba comunității experianța de business acumulată.

Pasiunea este unul dintre ingredientele care garantează succesul. DEVOS aduce cu sine mai multe concepte, toate orientate pe dezvoltarea antreprenorială, precum și în crearea de business-uri puternice, iar în final scalabile.


DEVOS – eveniment premium de business networking și socializare

Conceptul de eveniment DEVOS este mai mult decât o simplă întâlnire de networking.


Oferim posibilitatea celor prezenți de a asista la momente de educație susținute de antreprenori cu experiență care au demonstrat fie în business, dezvoltând afaceri de milioane de euro.

Construim cadrul perfect pentru a socializa, a împărtăși opinii cu peste 100 de anteprenori din domenii de activitate dintre cele mai variate: servicii de personalizare, marketing digital, mobile development, accesorii bebeluși și părinți, înregistrare mărci, comercializare ținute elegante pentru domni, coaching, transporturi marfă, servicii bancare, dezvoltare software, consultanță în management, furnizori de scule, echipamente și utilaje, servicii și echipamente pentru purificarea apei, rent-a-car, TV și mass-media, servicii profesionale în domeniul resurselor umane, cursuri de inițiere și performanță în baschet, servicii veterinare, proiectare și execuție automatizări industriale, fotografie corporate, agenție de creație, costume premium de damă realizate la comandă și multe altele.

Îmi place să spun că networking-ul este cel mai rafinat mod de a face business, dar antreprenorilor le place să se și distreze. Noi știm asta. Momentul de business networking este unul intens, desfășurat în mai bine de 60 de minute. Cu sprijinul unui specialist în training-uri, facilităm dezvoltarea de relații și cunoașterea de potențiali parteneri de business, prin joc. Atunci, să ne jucăm!


DEVOS – sesiuni de workshop-uri proprii și externe

Urmând zicala “Învățând pe alții, ne învățăm pe noi înşine” am conceput o serie de workshop-uri aplicate, susținute de traineri interni. Satisfacția de a putea transmite mai departe din informațiile și cunoștințele acumulate în timp și în afaceri diferite este una imensă, iar exigența impusă în livrare ne face să devenim din ce în ce mai buni. Sesiunile de învățare sunt dublate de trainerii externi, aleși din rândul antreprenorilor care au demonstrat performanță și care la rândul lor adoră să dăruiască. Atunci, să învățăm!

DEVOS – gală de premiere a antreprenoriatului local

În spatele oricărei afaceri, există însă oameni și povești de succes. Credem cu tărie că performața merită răsplătită cu orice ocazie, iar acesta este un argument destul de serios care să ne motiveze a proiecta în viitor o “Gală DEVOS a antreprenorului iscusit”.

Atunci, să premiem!

DEVOS – revistă de business scrisă de antreprenori pentru antreprenori

Revista de business DEVOS vine să completeze paleta de evenimente. Fiind scrisă de antreprenori pentru antreprenori, articolele abordează subiecte cu care ne confruntăm toți cei care suntem în afaceri, antreprenori sau manageri, iar interviurile adaugă un plus inspirațional, care te face să te simți încărcat energetic și pregătit de o evoluție continuă. De altfel, în business fie crești, fie te duci în jos. Atunci, să evoluăm! Împreună!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Razvan Zvoristeanu Themesis


 Răzvan, antreprenor pasionat, cu experiență de peste 15 ani în business, Vision Maker, manager PROMER, creator de strategii – autorul de fapt al produselor fizice din jocul Themesis.