fbpx

Despre profesia de fotograf al antreprenorilor

Despre profesia de fotograf al antreprenorilor

Gândul de a deveni fotograful antreprenorilor din România a luat naştere la un eveniment de nişă, la care eram participant; voiam să învăţ ce înseamnă să fii antreprenor fără a avea idee despre ceea ce va urma. Fotograful acelui eveniment nu a mai putut ajunge pentru a face fotografii, aşa că le-am propus organizatorilor să colaborăm în acest context , ţinând cont că fotografia era pasiunea mea şi, din acel moment, am ştiut care este direcţia de urmat.

Am simțit că mă implic într-o aventură, fiindcă ceea ce urma să fac se contura ca un echilibru între avantaje şi provocări.

Provocările apar cu fiecare eveniment, căci fiecare antreprenor are anumite aşteptări ceea ce face ca proiectele să fie unice; provocările vin din comunicare şi din înţelegerea nevoilor şi a viziunii fiecăruia, dar și din obligația de a răspunde aşteptărilor şi standardelor fiecărei persoane în parte, iar asta presupune multe responsabilităţi.

O altă provocare pentru mine este detaşarea de eveniment, pentru că, uneori,  mă las dus de val şi pot să pierd unele momente cheie; alteori, evenimentele sunt atât de captivante, încât îmi este greu să nu mă conectez cu atmosfera şi să nu fac parte din acel eveniment ca şi cursant. Pot să spun ce am păţit la un eveniment când speakerul a fost  atât de captivant, încât am uitat să-l fotografiez.

,,Profesiunea” de fotograf al antreprenorilor îmi aduce o mulţime de bucurii şi de avantaje, căci am norocul să stau şi să lucrez cu cei mai renumiţi antreprenori din România, ajung să-i cunosc ca oameni şi să văd cine se afla dincolo de aparențe, în spatele acelor antreprenori. Cele mai mari bucurii sunt prieteniile pe care le-am legat; o mare parte dintre ei mi-au devenit prieteni, prieteni alături de care îmi beau cafeaua, cărora pot să le cer ajutorul, atunci când nu ştiu ce să fac, prieteni alături de care îmi petrec sărbătorile sau merg pe munte ori la alergat. Acest lucru este fenomenal pentru mine: să stau într-un mediu la care mă simt conectat, care îmi oferă atât de multe posibilităţi şi la care pot să contribui prin prezentarea evenimentelor și a persoanelor implicate.

Una din cele mai mari bucurii e atunci când fotografiile mele ajung să fie folosite ca fotografii de profil, în reviste sau în diferite articole. O surpriză a fost când am văzut că pagina de Facebook TEDx foloseşte ca fotografie de cover una dintre fotografiile mele  de la evenimentul TEDx Floreasca.

Un moment foarte amuzant a fost când mi s-a îndeplinit o dorinţă, aceea de a avea o fotografie în revista Forbes. Fotografia făcută pentru Angeline Cake Boutique, cu preparate pentru masa de Crăciun, a ajuns să fie publicată în Forbes, deși dorinţa mea fusese ca un portret să ajungă în Forbes. M-am bucurat şi m-am amuzat în acelaşi timp, spunându-mi că ar trebui să fiu mai atent sau mai explicit, când îmi doresc ceva.

Lumea antreprenorială îmi aduce împlinire; deja mă gândesc la scalabilitate şi cum aş putea să mă dezvolt (sau /şi să dezvolt ceea ce fac) într-o echipă, ceea ce ar fi o nouă provocare pentru mine.


Andrei Zafiu

contact@zafiuandrei.ro

Phone number: 0757686134