fbpx

Cum să-ți consolidezi departamentele importante din firmă

Cum să-ți consolidezi departamentele importante din firmă

Știai că România are aproximativ 800.000 de companii care depun bilanțulanual?

Dintre acestea, doar 27.000 au peste un milion de euro cifră de afaceri și doar 3000 au peste un milion de euro profit.

În procente, 0,37% dintre companii generează peste un milion de euro profit pentru acționarii lor.

Cifra foarte mică ne arată cât de greu este să devii milionar cu un business în România.

Nici la categoria profit peste 500.000 de euro nu stăm mai bine, doar 6000 de companii ating acest prag.

Sunt însă 35000 de firme care au un profit de peste 100.000 de euro anual.

Acest prag este mai relevant pentru antreprenori, pentru că este zona de unde se poate ieși din mentalitatea de supraviețuire și se poate muta focusul către creștere – atât a business-ului, cât și a oamenilor.

În general, companiilor le este greu să atingă acest prag de 100.000 de euro profit din două motive principale: marketingul și vânzările. Amândouă devin din ce în ce mai greu de realizat cu rezultate pozitive.

Marketingul înghite bugete fără să producă rezultate concrete, iar vânzările aduc profitabilitate din ce în ce mai mică.

Indiferent de nivelul la care se află afacerea ta, ai nevoie de cât mai multe conexiuni cu oamenii de business și de cât mai multe parteneriate pentru că, odată ce ai dezvoltat un networking sănătos, rezolvi și problema de marketing, dar și pe cea de vânzări. Modalitatea cea mai potrivită pentru a face acest lucru sunt întâlnirile organizate de networking.

Raportat la resursele pe care le trebuie să le aloci pentru această activitate ( timpul necesar întâlnirilor), beneficiile sunt mult peste investiție.

Dacă ești consecvent, participi frecvent la întâlniri și te implici să aduci valoare celorlalți participanți, vei observa la un moment dat că nu mai este nevoie să îți pui întrebarea:

”Unde găsesc clienți noi?”

Ei vor veni prin cel mai bun canal de marketing posibil: recomandările colegilor tăi de networking.

Nu se întâmplă nimic peste noapte, dar în timp, odată ce oamenii se conving că produsele și serviciile tale sunt de calitate, vei fi recomandat ori de câte ori colegii tăi vor avea ocazia să o facă și la fel vei face și tu pentru ei!

În curând va fi lansată cartea Povești nemuritoare de business networking – o colecție de povești de networking ale antreprenorilor români de unde vei afla pe larg cum poți avea succes printr-o rețea puternică de networking.

Până atunci te așteptăm la o întâlnire a clubului nostru să te convingi singur.