fbpx
728 x 90

Cum să fii mai productiv? Întâlnirea nr 7 a bizz.club Iași

Cum să fii mai productiv? Întâlnirea nr 7 a bizz.club Iași

E puțin trecut de ora 7:00. Un răsărit în ceață ne întâmpină curajos, aerul nostalgic de primăvară ne dă energie și peste toate acestea, o zi cu multe perspective ne așteaptă la orizont. 

Sau în centrul Iașului, la Hotel Unirea într-o sală impetuoasă. Nu întâmplător poartă numele marelui domnitor Cuza. Și noi înfăptuim unirea. Comunitatea noastră e o redută unită și omogenă clădită pe niște principii solide.

Unirea noastră constă în faptul că adunăm idei, împărtășim valori comune și oferim sprijin reciproc pentru că doar uniți suntem mai puternici.

20 de antreprenori așteptă să înceapă întâlnirea.

A fost o zi în care am vorbit despre productivitate și finanțe. Se poate spune că merg mână-n mână cele două, nu?!

Nu întâmplător citatul zilei spune că tu decizi în ce direcție îți consumi timpul. Ori îl folosești pentru a evolua, ori îl folosești pentru activități irelevante. Iar dacă tu nu poți decide, alții vor hotărî pentru tine.

Înainte de a puncta câteva aspecte despre momentul Spotlight și cel de educație, voi aminti provocarea pe care Oana Nicolcea ne-a dat-o. E un exercițiu care poate fi făcut de fiecare dintre noi.

Dacă ai privi din viitor, din 25.02.2022 spre ziua de azi:

  • Ce ai vrea să fi început astăzi și să fi făcut în mod consecvent timp de 1 an de zile?
  • Ce ai vrea să fi încetat să faci începând de azi?

* Notează răspunsurile și angajamentele luate într-o scrisoare autoadresată, cu dată de deschidere peste 1 an. ”

Bun. Să trecem la treabă. În lumina reflectoarelor, la momentul de Spotlight, a venit Iulian Ihnatov să ne vorbească cu drag despre Dear. Despre Dear Consulting, firma sa de consultanță. Am aflat despre proiectele  sale din mediul academic și ce face efectiv la firma sa. Iată ce face:

  • scrie și implementează proiecte pentru atragerea de finanțări
  • efectuează analize cost-beneficiu
  • oferă consultanță financiară personalizată

Partea a doua a întâlnirii ne-a adus un plus de pragmatism și organizare. Ne-am bucurat să-l avem printre noi, de această dată în calitate de invitat la momentul de training pe Claudiu Roman, cofondator Cult of Coders. Claudiu a făcut o radiografie a provăcărilor cu care se confruntă în viața de zi cu zi și a dezvăluit o serie de trucuri utile care îl ajută pe el să fie mai productiv și să-și organizeze mai bine timpul. Ne-a inspirat, dar și motivat!

Am reținut că pentru a fi productiv și a da un randament cât mai bun pe parcursul zilei ar fi bine să fii atent la 3 lucruri: odihna, alimentația și organizare efectivă a sarcinilor.

În ceea ce privește odihna, înainte de somn începe activități ușoare, nu-ți programa întâlniri sau sarnici care necesită mult efort intelectual. Lasă telefonul deoparte pentru că lumina pe care o reflectă, inhibă producerea de melatonină, hormonul responsabil de instalarea somnului.

În final, ai grijă să ai o temperatură optimă în cameră.

În ceea ce privește alimentația, consumă alimente ușoare și respectă aceeași oră la care iei masa.

La capitolul organizare, Claudiu ne-a oferit următoarele ponturi:

  • Prioritizează-ți taskurile și împarte ziua în obiective mici
  • Împarte taskurile mari în taskuri mici
  • Creează-ți obiceieuri prestabilite în cazul în care apar probleme de concentrare
  • Creează-ți un calendar cu cele mai importante activități/evenimente

În loc de concluzie, îți relatez o întâmplare de la începutul întâlnirii. Moderatorul Cristi Bârleanu ne-a recitat o poezie din Eminescu, cu ocazia debutului poetului național în ziua de 25 februarie 1866 în revista Familia din Oradea, cu poezia De- avea.

Ce vreau să evidențiez e că înainte de a modera întâlnirile noastre și iată, de a recita o poezia în fața a 20 de antreprenori, Cristi a fost reticent vis-à-vis de prezentările în public. Însă, după o întâlnire cu Vasile Roman, coach, membru în clubul nostru, a privit această provocare din altă perspectivă, a scăpat de blocaje și temeri și în cele din urmă s-a descurat admirabil din poziția de moderator în ultimele 6 luni.

Iată că ce spuneam inițial legat de unire și unitate are și corespodență în realitate. Evoluăm împreună. Învățăm împreună și tot împreună depășim provocările din viață și din business.

Te așteptăm și pe tine la următoarea întâlnire.