fbpx

Cum să ai o mentalitate potrivită pentru a avea succes în afaceri

Cum să ai o mentalitate potrivită pentru a avea succes în afaceri

„Sunt un învingător!”. Acesta este sloganul celor care au reușit și care au succesul pe care și l-au dorit mereu.

Pentru a putea să spui și să simți totodată că ai reușit, e bine să știi că valoarea vine din interior și se cultivă în fiecare zi. În rândurile următoare îți furnizez câteva recomandări.

1. Respectul față de tine – factor cheie pentru succes în afaceri și viață

Un antreprenor de succes are ca și atuu în mâneca sa, un respect ridicat față de sine, asta înseamnă că el știe că este competent să facă față provocărilor și că merită să fie fericit și împlinit. Încrederea în modul tău de a gândi și conștientizarea faptului că știi cât valorezi reprezintă esența respectului de sine. Antreprenorii cu un respect de sine ridicat au șanse mai mari să facă față dificultăților și vor depune un efort susținut pentru realizarea unui proiect. Ei gândesc: ”dacă perseverez, există șanse mai mari să reușesc, decât să dau greș”.  Respectă-te pe tine și ceilalți te vor trata cu respect!

2. Mentalitatea flexibilă: o scurtătură către succes

Un învingător are cultivată o mentalitate flexibilă, care este specifică celor care au succes. Ca lider cu o mentalitate flexibilă, începe să crezi în potențialul uman și în dezvoltarea, atât a ta, cât și a celorlalți. Utilizează-ți compania ca pe un motor de creștere a ta, a angajaților, a companiei ca și întreg și mai puțin ca pe un vehicul pentru măreția ta. Ascultă-ți oamenii, acordă-le atenție, înțelege ce se petrece în firma ta. Fă să cadă accentul pe munca în echipă, fără a fi ,,prea plin” de tine însuți.  Opusul acestui tip de mentalitate este mentalitatea rigidă, care exprimă faptul că liderul simte nevoia de a-și dovedi superioritatea, de a domina totul, ajungând să sufoce creativitatea și reușita afacerii sale.

3. „Ești ceea ce crezi că ești!”

Pentru a fi un important om de succes, este nevoie să știi că ești important, dar și să gândești cu adevărat acest lucru. Adoptă o înfățișare demnă de un om important, pentru că te va ajuta să te simți așa! O regulă de bază pe care ți-o recomand, pentru a o ține minte și pentru a o  aplica în fiecare zi, este să fii atent la înfățișarea ta fizică, pentru că aceasta spune despre tine foarte multe. Asigură-te că aspectul tău exterior spune exact ceea ce vrei să transmiți celor din jur, partenerilor sau angajaților tăi. Nu ieși niciodată din casă fără să fii sigur că arăți așa cum îți dorești să fii – un antreprenor de succes, un învingător! Înfățișarea ta exterioară îți va afecta interiorul mental, modul în care gândești, ideea de reușită și de împlinire pe plan profesional și personal.

Munca ta este foarte importantă și gândind mereu pozitiv cu privire la aceasta, angajații tăi, partenerii tăi și oamenii cu care intri în contact își vor forma o imagine corectă despre tine și despre ceea ce faci.

Închei cu un mesaj care trebuie să îți pătrundă în minte și care să te determine să continui să fii un învingător:

CREDE ÎN TINE! AI TOT CEEA CE-ȚI TREBUIE!


Ana CEORNEA
psihoterapeutul antreprenorilor de succes
Telefon: 0749/307590
E-mail: office@clinicaarmonie.ro
Clinica Armonie