fbpx
728 x 90

Cum putem combate sedentarismul? Întâlnirea nr. 2 din 2021 a bizz.club Iași

Cum putem combate sedentarismul? Întâlnirea nr. 2 din 2021 a bizz.club Iași

Ieri, de Ziua Internațională a Îmbrățișărilor am îmbrățișat un stil de viață sănătos și am discutat despre sedentarism și efectele pe care lipsa de mișcare le poate avea asupra randamentului nostru.

Până la urmă, așa cum spunea James Thomson ”Esența fericirii este sănătatea, iar a sănătății este mișcarea.” Suntem de acord cu această afirmație, mai ales că atunci când vrei ”să-ți păstrezi echilibrul trebuie să rămâi în mișcare. Viața este ca mersul pe bicicletă (Albert Einstein).

A fost o întâlnire cu multe sfaturi și informații relevante, polemici cordiale, dezbateri intense și oferte de nerefuzat din partea celor prezenți.

Efectele sedentarismului și cum le putem combate

Să intrăm puțin în joc de glezne și să sintetizez cele mai importante idei. Gabriela Vasiloiu ne-a vorbit despre efectele sedentarismului și cum le putem combate pentru a avea o trăi o viață în armonie, atât in familie, cât și la nivel individual.

Așdar, consecințele sedentarismului se văd cu ușurință atât în efectele fizice directe ale instalării obezității (astm, apnee de somn, probleme osoase și articulare, diabet zaharat), cât și în tulburările psihice ce o însoțesc (depresie, scăderea stimei de sine, pasivitate, izolare socială, dereglări ale comportamentului alimentar).

În plus, față de provocarea diferitelor dizabilități fizice și a problemelor psihologice, excesul de greutate crește drastic riscul unei persoane de a dezvolta o serie de boli grave, inclusiv bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul zaharat.

Știm. Schimbarea nu e un lucru facil de înfăptuit, dar e necesară. Știm și cât de greu este să înlocuiești obiceiurile nocive cu unele noi, constructive, care să te ajute, dar putem evita sedentarismul prin introducerea activității fizice în rutina zilnică, atât la adulți, cât și la copii, adaptate vârstei lor. Auzim peste tot acest îndemn, dar oare câți sunt într-adevăr motivați să acționeze?!

De pildă, ieri am aflat la întâlnirea noastră că oamenii acționează când le este frică, atunci când se simt amenintați de un pericol. Iată o statistică în care România e pe locul 3 în Europa la obezitate infantil. În țara noastră, 3 din 10 copii și adolescenți sunt supraponderali, iar 8% sunt obezi, conform unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății.

Chiar dacă e o statistică în care sunt implicați copiii, lucrurile nu stau diferit nici la adulți.

Părinții ar trebui să fie primele modele din viața micuților lor, mai ales că cei mici au tendința de a copia și de a reproduce ulterior fiecare acțiune făcută de cei mari. De aceea, e important ca părinții să se alăture copiilor în efectuarea exercițiilor fizice.

Nu uita să-ți iei un moment ca să te bucuri de realizările tale!

În cadrul momentului de Spotlight, Claudiu Roman ne-a împărtășit din experiența lui cu clienții și ne-a dezvăluit cum decurge efectiv procesul lui de lucru în Cult of Coders, compania sa de web development.

În primă fază înțeleg nevoia clientului, apoi documentează toate cerințele și verifică documentația cu clientul. Urmează partea de palnificare în care stabilesc componeța echipei, creează un timeline și un storyboard, efectuează estimări de preț și de timp, verifică cu clientul apoi încep să lucreze.

După planificare, încep propriu-zis cu proiectul. Schițează design-ul, obțin aprobare de la client și încep programarea.

De asemenea, în cei 5 ani de când activează pe piață, s-a confruntat cu multe provocări și a învățat lecții importante. Ne-a împărtășit 4 dintre ele:

  • Transparența perfectă a bugetului este esențială
  • Cele mai bune sugestii de features vin de la developeri și de la design
  • Comunicarea constantă între PM și client este cheia succesului
  • Nu uita să-ți iei un moment ca să te bucuri de realizările tale

Ne-a plăcut. Am aflat multe aspecte pe care le putem aplica atât în viața de zi cu zi, cât și în business. Abia așteptăm următoarea întâlnire. Până atunci stați cu ochii pe noi pentru că mereu ne preocupă să vă împărtășim lucruri care într-adevăr vă sunt de ajutor.

Participă la următoare întâlnire bizz.club Iași