fbpx

Cum îți găsești echilibrul în alimentație? Întâlnirea 10 a bizz.club Iași

Cum îți găsești echilibrul în alimentație? Întâlnirea 10 a bizz.club Iași

Ieri a fost o zi de “Antiprimăvară” cum ar spune Adrian Păunescu:

Ce dacă vine primăvara
Atâta iarnă e în noi
Că martie se poate duce
Cu toţi cocorii înapoi.

Lăsăm cocorii în treaba lor și ne ocupăm minuțios de a noastră. Chiar dacă afară e ”antiprimăvară”, noi suntem pro unui stil de viață care să ne crescă productivitatea, să ne ofere mai multă energie și în cele din urmă mai multă eficacitate.

Am discutat despre asta la momentul de educație susținut de cei doi invitați de la Clinica de nutriție, Andrei Reurean-Pintilei și Adina Pintilii.  

Începe întâlnirea. 

Întrebarea era: to diet or not to diet? Ce înseamnă de fapt dietă? Conform DEX este un regim alimentar special, recomandat în caz de boală, pentru păstrarea sănătății, scăderea greutății corporale. Are o durată limitată de timp și implică restricții alimentare.

Adoptarea unei alimentații corecte în contextul unor task-uri solicitante sau a unor activități fizice și intelectuale solicitante poate fi greu gestionabila.

De aceea, este foarte important să fii flexibil și odată ce înțelegi principiile de baza, să poți să adaptezi alimentația în funcție de specificul fiecărei zile.

Însă, înainte de toate, schimbarea nu se poate produce de la sine sau din exterior. Fiecare trebuie să fie pregătit să facă o schimbare pentru el.

Dar ce înseamnă mai exact această schimbare? Conform DEX, schimbarea ține de modificarea formei, aspectului, structurii și a conținutului.

Da, schimbarea e dificilă, necesită multă energie și implică mult efort. Însă, dacă ”schimbarea nu e necesară, la fel nici supraviețuirea”.

Dar dacă se schimbă doar ”pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale” cum spunea Caragiale nu e prea bine. Inițiativa trebuie să fie una conștientă și să pornească de la tine.

Cum îți crești productivitatea?

Nu mai e un secret că atunci când vrei să-ți îmbunătățești productivitatea trebuie să-ți îmbunătățești tonusul mental, iar pentru asta ai nevoie de odihnă, alimentație corectă, hidratare și efort fizic.

Ce înseamnă Carbo cycling?

Carbo cycling, pe scurt, înseamnă să consumi carbohidrați într-o cantitate optimă care să ofere un beneficiu maxim în funcție de zi și de obiectivele pe care le ai.

Fie  lucrezi de la birou mult timp, fie  ai de bifat un antrenament intens sau  ești nevoit  participi la un eveniment social, este important  rămâi flexibil și  te bucuri de fiecare moment.

Despre asta este Carbo cycling, despre a adapta mereu alimentația în funcție de contextul în care te afli, menținând și obiectivul de scădere in greutate sau de îmbunătățire a compoziției corporale.

De exemplu, 2 zile poți consuma 50 de grame de carbohidrați, alte 2 zile 180 de grame, iar în rest 100 de grame, echivalent cu o cantitate medie de carbohidrați.

 La momentul Spotlight, Oana Nicolea a avut o prezentare cu multe aspect utile. Misiunea ON Learning&Development, firma sa de training și HR plasează omul în centrul tuturor lucrurilor. Omul potrivit la locul potrivit, în contextul potrivit, cu atitudinea potrivită. Viziune e una regională: Moldova a avut, are și crește în continuare lideri. Valorile sunt învățare & dezvoltare continua, autenticitate, responsabilitate, rezultate.

Oana e un profesionist desăvârșit în ceea ce înseamnă consultanță HR (are experiență de peste 15 ani în companii multinațioanale), training, coaching și întreprinde de curând programe pentru dezvoltarea adolescenților.

Te așteptăm la următoarea noastră întâlnire de peste două săptămâni pentru a vedea cum e atmosfera în singurul club de networking din Iași.

 

Participă la următoarea întalnire bizz.club Iași