fbpx

Credem într-o comunitate puternică!

Credem într-o comunitate puternică!

Atunci când ai o afacere te simți de multe ori singur, chiar și când business-ul are mai mulți parteneri. Poți avea mulți clienți, furnizori sau parteneri și cu toate acestea să fii într-o stare de izolare față de mediul antreprenorial. Această izolare este, de foarte multe ori, una din cauzele principale ale eșecului unei afaceri.


Din fericire, există soluții!

Datorită social media, astăzi este mai ușor ca niciodată să te conectezi cu mulțime de oameni și să ceri ajutor, sfaturi sau să faci schimb de idei. Sunt o mulțime de grupuri pe Facebook sau Linkedin dedicate acestui tip de interacțiune. Totuși acest demers, uneori, nu generează valoarea pe care ne-o dorim. Trebuie să întrebăm oamenii potriviți la momentul potrivit, iar filtrarea oamenilor potriviți în mediul online este un task extrem de provocator.


Atunci când ne confruntăm cu probleme dificile apelăm la prietenii și familie pentru sprijin.

Pentru proprietarii de afaceri însă, poate fi dificil să se adreseze relațiilor personale atunci când provocările lor sunt legate în mod special de afaceri. Cu toții avem provocări în viețile personale, dar cum rămâne cu provocările precum: alegerea unui serviciu de procesare a cărților de credit, de a analiza unui bilanț contabil, de a recruta oameni, samd? Asta e diferit. Datele problemei se schimbă.


Acestea sunt tipurile de provocări cu care ne confruntăm ca proprietari de afaceri în fiecare zi și nu este nimeni mai bun să răspundă la astfel de întrebări decât un om de afaceri care s-a confruntat deja cu provocări similare.


Prin urmare, ceea ce este cu adevărat important este să ne conectăm cu oameni care au propriul lor business, care își desfășoară activitatea în condiții socio-economice similare cu cele în care noi operăm, care cunosc specificul local sau regional și care sunt dispuși să te ajute sau să îți răspundă la întrebări.

Unde găsești astfel de persoane?

În comunitățile de business locale sau participând la evenimente de business networking unde ai posibilitatea de a întâlni antreprenori din domenii diverse de activitate.

Aceste comunități pot contribui major la succesul afacerii tale (evident dacă oferi pe piață produse și/sau servicii de calitate, cu valoare adăugată pentru nișa ce are nevoie de ele). Oamenii din aceste comunități te pot ajuta să decizi dacă ideile tale sunt bune sau pot fi îmbunătățite, te pot ajuta să îți creezi autoritate și să câștigi încredere, te pot ghida într-o mai bună înțelegere a pieței în care activezi și o mai profundă cunoaștere a nevoilor oamenilor pe care îi vizezi ca potențiali clienți.

Dincolo de beneficiile pe care o comunitate de business le poate aduce pentru afacerea ta, nu trebuie neglijate avantajele pe care le poți obține și pe plan personal. Nevoia de a aparține unui ”trib”, unei comunități este una din nevoile fundamentale ale omului, iar sentimentul de apartenență la un grup de oameni cu preocupări, valori și provocări similare este extrem de important pentru dezvoltarea ta personală.


Un alt capitol unde câștigi este cel de dezvoltare profesională.

Înconjurat fiind de oameni de afaceri din domenii diferite, cu activitate diferită, cu cifre de afaceri mai mari sau mai mici, dobândești aptitudini și cunoștințe care te ajută să crești, să devii un profesionist mai bun.


Totodată, participând regulat la întâlnirile unui grup de business networking local sau la evenimente de acest fel ai șansa de a face un pas în față, dea fi remarcat și de a te poziționa ca lider pentru domeniul pe care îl reprezinți. Îi poți ajuta pe ceilalți membri ai grupului folosindu-ți experiența unică pe care o ai.


Implicarea activă într-o comunitate de business locală este una din cheile reușitei în afaceri. Te așteptăm în comunitatea noastră. Simte-i pulsul și înscrie-te la o întâlnire 👉 aici.