fbpx
728 x 90

Ce este un Start-up Grind?

Ce este un Start-up Grind?

Startup Grind a fost fondat în Palo Alto, California în 2010 de către Derek Andersen. Acum a devenit o comunitatea de startup globală concepută să educe, inspire și să conecteze antreprenorii fiind susținută de Google for Startups.

Startup Grind susține lunar evenimente în peste 500 de orașe întinse în peste 125 de țări, unde fondatori, inovatori, profesori și investitori de succes împărtășesc poveștile lor personale și lecțiile învățate în drumul spre a construit o afacere de succes.

Valorile promovate de Startup Grind:
– Credem în a-ți face prieteni, nu contacte.
– Credem în a oferi, nu În a lua.
– Credem în a-i ajuta pe alții, înainte să te ajuți pe tine.

De ce Startup Grind în Iași?

În ultimii 3 ani am asistat la formarea și creșterea comunității de startup în Iași, prin evenimente precum Startup Weekend, Innovation Labs, Codecamp Hackathon, coagularea comunității Iasi Startups și înființarea primului accelerator de startup-uri TBNR Accelerator.

Totuși lipsea un eveniment recurent care să inspire, să educe și să aducă la un loc antreprenorii din cât mai multe domenii de activitate. Un eveniment care să pună Iașiul pe o harta globală la un loc cu marile orașe ale lumii.

În urmă cu ceva ani, când mă aflam in Miami, USA, am participat la un eveniment foarte educativ, numit Startup Grind Miami, unde am cunoscut povestea unui antreprenor local, cu un startup de succes. A povestit despre experiențele lui personale și antreprenoriale, punctând multe lecții importante. Multe dintre aceste lecții au rămas cu mine și chiar m-au ajutat în momente importante.

Întors în Iași, ca răspuns la întrebarea Ce pot face pentru comunitatea din care fac parte?, mi-am adus aminte de experiența plăcută de la Startup Grind Miami, ceea ce a declanșat procesul de a aduce Startup Grind și în Iași – Cristi Grăunte, Chapter Director Startup Grind Iași.

După un proces format din 9 pași, pe o durată de 2 luni, în care ultimul pas a fost susținea unui pitch pentru orașul Iași, Startup Grind a aprobat Iașiul, pe 15 Septembrie 2018, ca fiind un nou chapter / filială.

Prin lansarea filialei Startup Grind în Iași, orașul intră în comunitatea internațională de antreprenoriat formată din peste 500 de orașe, din 125 de țări, cu un număr care depășește 1.500.000 de antreprenoriat.

Startup Grind Iași #1 ediție – 23 Octombrie 2018
Prima ediție SGI a avut loc la FabLab Iași pe 23 octombrie 2018, iar invitatul special a fost Florin Cardasim – fondator Codecamp, TBNR Accelerator, Strongbytes – unde într-o discuție relaxată împreuna cu Cristi, a discutat despre “The power of communities”, incluzând lecții puternice pe care Florin le-a învățat pe parcursul organizării celei mai mari conferințe de IT timp de 11 ani, construirea propriului business de training și consultantă și fondarea primului accelerator de startup-uri din Iași, TBNR Accelator. Au participat in jur de 40 de oameni.

Startup Grind Iași #2 ediție – 27 Noiembrie 2018
La a doua ediție SGI, invitatul special a fost Marius Ursache – fondator Grapefruit, CEO Metabeta, CEO Eternime, Mentor at MIT – Massachusetts Institute of Technology și la Singularity University – care a povestit despre călătoria lui antreprenorială, lecții importante învățate la Grapefruit în 19 ani de există a agenției, cum a ajuns sa fie mentor la MIT si printre altele, experiența de la Burning Man. Au participat in jur de 90 de oameni.

Startup Grind Iasi #3 ediție – 20 Decembrie 2018
A treia ediție SGI a avut loc  pe 20 decembrie 2018, într-un format diferit, și anume un Community Party, unde împreună cu toate comunitățile din Iași (printre care Codecamp, Iasi Startups, People of Design, Girls Who Code, IasiJS, FrontendHUB, RubikHub, FabLab, The Grape, Hackerspace) a fost organizată o mega întâlnire și petrecere pentru a celebra faptul că împreună putem face lucruri frumoase pentru comunitate. Locația va fi la Rocknrolla.

Startup Grind Iași în 2019
Pentru 2019 avem planuri mari să aducem invitați din afara comunității, care să aducă energie nouă și lecții puternice pentru cei care participă la evenimentele SGI.

Vrei să susții Startup Grind Iași? Căutăm parteneri, sponsori si voluntari.
Suntem ghidați de crezul ca „împreună putem face lucruri mărețe” și știm că determinarea noastră de a face evenimentele Startup Grind Iași din ce în ce mai mari si impactante pentru comunitate are nevoie și de susținere.

Așa că suntem în căutare de:
companii care au aceleași valori ca ale noastre și vor sa sprijine educația in comunitate.
parteneri care să ne ajute cu partea logistică ( food, drinks, prints, photos & video ).
voluntari care să ne poate ajute cu partea de propagare a mesajelor în social media și logistica din ziua evenimentelor.

Dacă vrei să devii susținător Startup Grind Iași, scrie un email lui Cristi la adresa cristian@startupgrind.com

Cum găsești evenimentele Startup Grind Iasi?

– Facebook: caută Startup Grind Iasi sau https://www.facebook.com/startup.grind.iasi
– Website: https://www.startupgrind.com/iasi


Cristi Grăunte

Chapter Director Startup Grind Iași

cristian@startupgrind.com