fbpx

Business networking cu valoare adăugată

Business networking cu valoare adăugată

Suntem bucuroși, noi cei din bizz.club Iași, atunci când ne întâlnim cu prieteni sau rude, cu furnizori sau clienți, cu parteneri sau antreprenori pe care îi cunoaștem în diverse contexte și care ne spun “urmăresc tot ceea ce faceți la bizz.club” sau “am auzit de bizz, abia aștept să vin la o întâlnire”, ori “abia aștept să devin membru, întâlnirile voastre sunt extraordinare”.

bizz.club este un club da afaceri ce se bazează pe 3 piloni puternici: networking, educație și inspirație antreprenorială și, nu în ultimul rând, ajutor reciproc și implicarea în proiecte comune a membrilor.

Astăzi vreau să vă vorbesc de modul în care networkingul dezvoltă afacerile membrilor noștri prin implementarea corectă a principiilor care stau la baza lui.

Dincolo de creșterea afacerilor, networkingul îi ajută pe membri și invitații acestora să facă mediul de business local mai bun, mai cooperant, mai orientat către colaborare și parteneriate, către comunicare deschisă și onestă.

Implementând principii de networking în viața ta, vei face viața altor oameni mult mai bună și vei primi în schimb succes pentru tine și afacerea ta.

Principiile care stau la baza networkingului de afaceri sunt puse în aplicare la bizz.club.

P1 – Lumea este un loc mic

Sunt convins că știți acest principiu. Este cunoscut și sub denumirea de “cele 6 grade de separație” și a fost formulat de profesorul Stanley Milgran, în 1967. Acest principiu spune că între tine și orice altă persoană de pe glob se află doar 6 persoane, cu alte cuvinte dacă vrei să îl cunoști pe X, atunci tu cunoști pe cineva, care cunoaște pe cineva, care cunoaște pe cineva, care cunoaște pe cineva, care cunoaște pe cineva, care cunoaște pe cineva care îl cunoaște pe X. Datorită dezvoltării tehnologiei, astăzi este nevoie, în medie, de doar 3-4 persoane pentru a ajunge la X.

În bizz.club, acest principiu este mult mai spectaculos, pentru că aici vorbim de un singur grad de separație. Când ceri, de regulă, ca referință un antreprenor local, de cele mai multe ori, un membru sau un invitat te va putea conduce către persoana respectivă.

Poți avea tot ce vrei în viață, doar prin faptul că ajuți alți oameni să obțină ceea ce vor.
– Zig Ziglar

 

P2 – Principiul deschiderii

Este un principiu foarte simplu care spune că pe măsură ce vei fi tot mai deschis pentru a stabili conexiuni cu alte persoane, rețeaua ta de contacte se va mări, ceea ce va face ca tot mai multe oportunități de business să ajungă la tine.

Oportunitățile se află întotdeauna la oamenii pe care îi cunoaștem; maximizează numărul de persoane cu care interacționezi și te vei bucura de tot mai multe oportunități.

Și din această perspectivă bizz.club este clubul de business în care trebuie să vii măcar o dată. Săptămânal, ai ocazia să cunoști peste 20 de membri permanenți și 5 – 10 invitați ai acestora și asta dacă te uiți doar pe plan local. Pe plan național clubul numără peste 180 de membri în 5 orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Arad, Ploiești și Iași.

P3 – Principiul generozității

În general nu avem nicio problemă atunci când trebuie să facem mici favoruri prietenilor, clienților, partenerilor sau furnizorilor, dar nu ne simțim întotdeauna confortabil atunci când trebuie să cerem. Micile favoruri sunt esența networkingului și, cu cât vei oferi mai multe, cu atât mai ușor îți va fi să le ceri.

bizz.club este mediul perfect în care poți cere și oferi favoruri, referințe, ajutor, sfaturi, este locul în care oferi și primești cu generozitate.

P4 – Puterea conexiunilor îndepărtate

Am văzut până acum cât de important este să ne lărgim rețeaua de conexiuni. Am putea crede că cele mai importante contacte sau conexiuni pe care le avem sunt cele de nivel 1 (prietenii, partenerii, clienții, furnizorii). S-a dovedit științific însă că cele mai importante conexiuni ale noastre sunt cele de nivel 2 sau 3 și asta pentru că sunt suficient de aproape de noi, pentru a ne recomanda, dar și suficient de departe, pentru a nu se simți responsabile de rezultatele pe care le vom genera.

În bizz.club, prin recomandările pe care le oferim în cadrul ședințelor săptămânale, exact acestea sunt conexiunile pe care le vizăm.

P5 – Găsește influencerii sau conectorii

Cei mai mulți dintre noi au o rețea de contacte relativ mică, dar există persoane (sub 8% din totalul antreprenorilor) care au o rețea uriașă de contacte. Prin urmare este esențial pentru tine și afacerea ta să te întâlnești cu acești oameni.

La bizz.club există astfel de persoane, poți cunoaște sau poți fi recomandat (de) către ei sau chiar poți deveni un influencer, un conector căutat de toată lumea.

Succesul afacerii tale este dependent de mărimea rețelei de contacte pe care o construiești, iar bizz.club Iași te poate ajuta să realizezi acest lucru.

Participă gratuit la întâlnirile bizz.club Iași ce au loc în fiecare joi, în intervalul 7:30 – 10:00, la salonul Alb al Restaurantului Traian.

Înscrie-te folosind formularul pe care îl găsești pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/bizz.clubIasi/

 


Autor

Bogdan Trandafir

Vicepreședinte bizz.club Iași
Founder & Executive Director INNVISION