fbpx

Bune practici pentru atragerea talentelor în echipă. Întâlnirea 30 a bizz.club Iași

Bune practici pentru atragerea talentelor în echipă. Întâlnirea 30 a bizz.club Iași
bizz.club Iași - Dare To Grow - membri și invitați

Vă vom dezvălui la începutul acestui articol un secret, dar va trebui să ne promiteți că va rămâne între noi 🤐. În clubul de la Iași, setea de socializare și de creștere este atât de mare, încât suntem singurul dintre toate cluburile (Arad, București, Brașov, Cluj-Napoca, Ploiești, Timișoara și Madrid) care în luna august nu-și încetează activitatea. Această continuitate permite mai multe întâlniri, mai multe șanse de a cunoaște oameni noi. Așa se face că la întâlnirea cu numărul 30 din 2021 au fost prezenți nu mai puțin de 6 invitați, iar bucuria a fost cu atât mai mare cu cât, la sfârșitul meetingului, acesta a anunțat că își dorește să adere ca membru.

Dar destul cu lauda de sine să trecem și la aspectele cu adevărat importante. După cum probabil știți, dacă nu aflați acum, în fiecare întâlnire a noastră există 2 momente cheie: momentul SPOTLIGHT în cadrul căruia, prin rotație, fiecare membru are șansa de a-și prezenta activitatea companiei; momentul de EDUCAȚIE, care ne-a consacrat pe noi, obținând de ani buni premiul național pentru franciza cu cele mai bune momente de training / educație.

Momentul SPOTLIGHT a aparținut în această săptămână lui Cristian Bârleanu

Cristian Bârleanu - fotografie corporate - corelația între ISO - APERTURE - SHUTTER SPEED
Relația între ISO / Diagragmă / Timpul de expunere

Cristi este fotograf pasionat, specializat în realizarea portretelor de business, care de ani buni asigură din punct de vedere vizual povestea evenimentelor noastre, sub brandul DEVOS. Prezentarea a fost un adevărat masterclass de fotografie.

Am învățat care este corelația între cei 3 factori care stau la baza fotografiei și regula care spune că “modificarea unuia dintre aceștia necesită compensarea celorlalți 2”.

1. ISO (International Organization for Standardization)

Este indicele care măsoară sensibilitatea senzorului la lumina captată. Cele mai cunoscute valori sunt: 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 și 6400. În sens ascendent, fiecare valoare ISO este de două ori mai sensibilă decât precedenta. (Exemplu: ISO 800 este de 2x mai sensibil decât ISO 400 și doar pe jumătate la fel de sensibil ca ISO1600)

Acum să vedem cum influențează valoarea ISO fotografiile tale:

– în condiții de lumină bună și foarte bună (de ex.: lumina zilei) valoarea ISO frecvent folosită este ISO 100, ISO 125, ISO 200.
– în condiții de lumină (mai) slabă (de ex.: o încăpere mai întunecată a casei) unde nu vrei să folosești un bliț, valoarea ISO va crește într-atât de mult încât să permită senzorului să capteze suficientă lumină și totodată să poți folosi un timp de expunere suficient de rapid. Totuși dacă valoarea ISO crește prea mult (de obicei de la ISO 3200 în sus) o să începi să observi niște “purici” în imagine (denumiți “zgomot de fundal”), și cu cât sari mai mult de valoarea ISO 3200, cu atât mai multă granulație vei avea în imagini iar calitatea acestora va scădea considerabil.

Diafragma / Aperture

2. APERTURE sau DIAFRAGMA

Este orificiul prin care intră lumina în drumul ei spre senzorul camerei. Reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte, întrucât aceasta fie adaugă dimensiune imaginii, prin estomparea fundalului, fie, ca prin magie, aduce toate elementele imaginii în focus.

Diafragma este cea care controlează cantitatea de lumină captată de obiectiv și direcționată spre senzorul aparatului. Ea este construită din lamele sub forma unui iris care permit trecerea unei cantități din ce în ce mai mici de lumină, pe măsură ce diafragma se închide. Pe scurt, diafragma este partea mecanică a obiectivului care blochează lumina, iar apertura este gaura care permite trecerea luminii spre senzorul aparatului.

În fotografie, apertura este exprimată în numere “f” (Exemplu: f/1.2, f/5.6, f/11 etc).

Dacă vrei să surprinzi un peisaj, vei folosi un “f-stop” mare (de obicei de la f/8 în sus) ca să obții claritate pe întreg cadrul, iar dacă vrei să suprinzi un portret sau să izolezi un subiect de fundal, vei folosi un “f-stop” mic (de obicei între f/1.2 și f/2.8) ca să obții efectul bokeh menționat anterior.

Fotograf Cristian Bârleanu - SHUTTER-SPEED
Shutter Speed

3. TIMPUL DE EXPUNERE (SHUTTER SPEED)

Viteza obturatorului sau timpul de expunere este definit de perioada de timp în care obturatorul stă deschis pentru a permite luminii să ajungă pe senzorul camerei. Dacă viteza obturatorului este rapidă (timp de expunere scurt), contribuie la “înghețarea acțiunii” (a tuturor elementelor din imagine). Dacă în schimb, viteza este mai mică (timp de expunere lung), aceasta contribuie la o neclaritate a elementelor din imagine creând un efect de mișcare, denumit “motion blur”. Acest efect de “motion blur” este întâlnit adesea în fotografiile de peisaj care au ca element vedetă râuri sau cascade (unde apa va apărea blurată <în mișcare>, iar restul elementelor din cadru, clare). De asemenea, el se întâlnește și în fotografiile cu mașini sau motociclete și au scop ilustrarea unui sentiment de viteză prin neclaritatea intenționată a roților aflate în mișcare.

“Cunoaște tehnica pentru a-ți descătușa creativitatea.

Dacă am făcut deja primii pași înspre a deveni fotografi profesioniști, acum a venit vremea să vedem care sunt acele bune practici pentru atragerea talentelor în echipă.

Momentul de EDUCAȚIE cu Severin Sânzianu

PREMIAN - In You We Trust

Este antreprenor din 2008, iar Premian, compania pe care o conduce, este o firmă de consultanță ce livrează cu succes, de peste 12 ani, servicii integrate de recrutare, training, teambuilding și marketing strategic în România, Shenzhen și Hong Kong.

Care sunt cele mai bune practici pentru a atrage în compania ta oamenii potriviți? Dar pentru a atrage în echipa ta talentele? Severin ne-a condus cu măiestrie printr-un proces de creație. Participanții au scris pe câte un bilețel propria viziune inspirată de starea de fapt a momentului.

Îți prezentăm mai jos tabloul notițelor:

Severin Sânzianu | PREMIAN

📌 Necesitatea integrării în procesul de recrutare a spiritului amuzant și jovial;
📌 Folosirea reclamelor bine targetate;
📌 Dezvoltarea unui brand de angajator;
📌 Folosirea creativității;
📌 Acordarea de șanse și recruților mai puțin instruiți profesional dar care compensează prin modul de a fi;
📌 Realizarea de interviuri multiple;
📌 Promovarea companiei în social media;
📌 Oferirea unui plan de carieră;
📌 Cererea de recomandări de la angajați, clienți, parteneri și oferirea unei recompense bănești;
📌 Un anunț de recrutare bine închegat și integrat într-un design grafic;
📌 Scoaterea în evidență a oportunităților.

Când vei deveni antreprenor vei avea nevoie să înțelegi că oamenii sunt inima succesului tău. Cei mai de succes antreprenori stăpânesc arta de a lucra și a atrage oamenii potriviți. – Darem Klum (CEO of CRAM Worldwide)

Altei idei care au marcat audiența:

  • Promiteți mai puțin decât puteți livra;
  • Nu creați așteptări false;
  • Exit interviul are o mare importanță pentru îmbunătățirea procesului de recrutare;
  • Folosiți pentru recrutare surse nonconformiste. Adresați-vă întrebarea: unde pot găsi potențialii mei angajați?
Evenimentele DEVOS și bizz.club ale toamnei

În final au fost anunțate evenimentele mari ale toamnei:

  • DEVOS After 6 – Vol. VI – Networking relaxat;
  • bizz.club 2021 Awards SUMMIT – întâlnirea anuală a membrilor din toată țara;
  • DEVOS Iași – Ediția a IX-a – Eveniment Premium de Business Networking, keynote speaker Andy Szekely.

Evident întâlnirea a fost una animată de intervențiile fiecărui participant. Pentru a simți energia și conexiunile care se creează în sală te așteptăm să ne faci o vizită!