fbpx

Băcănia Boierească – rețete tradiționale în care sufletul este principalul ingredient

Băcănia Boierească –  rețete tradiționale în care sufletul este principalul ingredient

În cele ce urmează vă propunem o incursiune în România veche, către tradiție și gusturi memorabile. Iată pe scurt Povestea Băcănia Boierească, o băcănie cu preparate realizate după rețete tradiționale în care ,,sufletul” este principalul ingredient.

” Propunem să ne întoarcem către România veche, către tradiție și gusturile tradiționale, către alimentele cu care am crescut și poate vă regăsiți și voi în amintiri precum petrecerea timpul la bunici, unde mergeam cu drag, iar la ora mesei ne adunam grămadă, primeam o tochitură în strachină și o mâncam de ne pârâiau fălcile, pe nerăsuflate. Asemenea amintiri plăcute dorim să vă stârnească gustul preparatelor noastre redescoperind astfel bucătăria bunicilor în farfuria voastră.

Băcănia Boierească a apărut dintr-un concept simplu, acela de a mânca sănătos. Iar pentru a realiza acest lucru am fost nevoiți să ne asigurăm tot lanțul, știți cum se spune, ,,de la glie până în farfurie”. Am început cu o fermă mică, în vecinătatea Sucevei, de văcuțe Angus, pe care le creștem natural, cu furaje și nutreț, fără concentrate.

Apoi, pe lângă văcuțe au apărut și purcei, oițe, găini și curcani, toate crescute natural. De la fermă ne aprovizionăm periodic băcănia astfel încât să ne asigurăm necesarul de carne fără să trebuiască să apelăm la alți furnizori. Noi oferim numai produse proaspete și gustoase, realizate după rețete unice, cu un gust memorabil, iar din acest considerent nu ne permitem să lucrăm superficial sau să facem stocuri.

Conceptul de ,,băcănie” ne duce cu gândul la prăvăliile apărute în secolul al XVIII lea în care se găseau cam de toate.

La fel și la noi, oferta este variată în ceea ce privește preparatele din carne precum cârnați, patricieni, cabanos, mușchiuleț de porc afumat și ceafă de porc în crustă de ierburi aromate, pastramă de vită în crustă de piper multicolor sau în crustă de boabe de muștar, pastramă de porc și de pui, șunculiță țărănească, mușchiuleț Montana, crenvurști de pui și de vită, parizer, tobă, chișcă și lebăr, realizate după rețete tradiționale în care ,,sufletul” este principalul ingredient.

De asemenea, dacă aveți poftă de un grătar sau de o friptură fragedă, veniți la noi și aprovizionați-vă cu carne proaspătă precum mici porționați, ceafă de porc porționată și condimentată, cârnăciori patricieni, antricot și mușchiuleț de vită Angus. Poate nu știați de ce carnea noastră de vită Angus este cea mai fragedă? Pentru că este ținută în vitrina de maturare până la 21 de zile care are ca scop frăgezirea și desfacerea fibrelor pentru intensificarea gustului. Alături de aceste bunătăți vă oferim și alternative la condimentele pe care le găsiți în comerț: dacă vă place să gătiți, poftiți pe la noi și pe lângă necesarul de carne vă punem la dispoziție și o gamă variată de uleiuri aromatizate și condimente precum pul biber, coriandru, ienibahar, turmeric, anason, sare de Himalaya, piper Sichuan, toate în stare naturală, obținute și prin pisarea, fărâmițarea sau tasarea plantelor.

De asemenea, vă dezvăluim din micile noastre secrete punându-vă la dispoziție și mixurile de condimente pe care le folosim la prepararea produselor noastre, pe care nu trebuie decât să le presărați peste mâncare. ”

DEVOS susține, încurajează și promovează producătorii locali.