fbpx

Ai semna un contract de performanță? DEVOS – Platformă de business pentru performanță

Ai semna un contract de performanță? DEVOS – Platformă de business pentru performanță

A 8-a ediție a Evenimentului Premium de Business Networking DEVOS s-a deșfășurat luni seară la Hotel Unirea.

A fost o seară în care jocurile de networking, socializarea de business și ”contractul de performanță” au fost vedetele de anvergură.

Ne bucurăm că după o perioadă de restricții și izolare, am reușit să simțim din nou atmosfera și spiritul de eveniment de networking care ne-au consacrat. Suntem încrezători că în curând vom avea din nou peste 150 de antreprenori în sală, ca în vremurile bune.

Evenimentul nu putea debuta mai bine decât cu ceva specific lui: jocurile de networking. Primul din program a fost networking bingo, care i-a animat pe participanți și i-a determinat să iasă din zona lor de confort și să meargă din masă-n-masă să cunoască persoane noi.

Mecanismul jocului e foarte simplu: pe o fișă tip A4 există mai multe descrieri năstrușnice care corespund unui participant. Cel care îi identifică primul pe toți și completează toate căsuțele câștigă un premiu.

Robert Dalas a fost cel mai perspicace și câștigat premiul oferit de partenerii noștri de la PROMER Group.

A urmat apoi punctul culminant al serii în care Dan Berinde, invitatul acestei ediții, ne-a invitat să semnăm, fiecare cu noi înșine un contract de performanță.  

Dacă vrei să construiești un vas, nu bate oamenii la cap să strângă lemn , nu le trasa sarcini și nu le da de munca ci, mai curând, vorbește-le despre imensitatea nesfârșită a mării.” Cu acest citat a debutat prezentarea lui Dan ce avea să ridice participanții în picioare și la propriu și la figurat.

Trăim într-o perioadă în care posibilitățile sunt nelimitate. Avem orașe smart, oameni smart, organizații smart și ne setăm obiective smart, dar ne lipsește o busola care să ne arate că mergem în direcția potrivită. Ce ar fi bine să facem pentru a ajunge la performanță? Înainte de a afla cum să devii mai performant, iată ce bariere există care ne blochează accesul către marea performanță.

Ce ne opreste?

  • teama de risc, de eșec
  • modelul de leadership
  • insuficienta autenticitate
  • nealiniere

Ce ne poate totuși ajuta?

Ei bine, după ce găsești telecomanda care să ridice toate barierele de mai sus, mergi spre nivelul următor unde semnezi un contract de performanță cu tine.

Ce prespune concret? Se realizează ca un contract standard între părți, cu mențiunea că cealaltă ”parte” ești chiar tu însuți. E practic un angajament scris pe care îl faci cu propria persoană.

Cum începe?

  1.    Părți

”Prezentul contract este semnat între mine, [în prezent] din 02/06/2021 și mine (momentul în care vrei să se finalizeze, adică momentul în care vei fi o versiune mai bună a ta).”

  1. Declarație

Prin prezentul contract îmi declar angajamentul de a-mi îmbunătăți performanța în aria [-], cum voi face acest lucru și care sunt consecințele pe care le anticipez dacă voi respecta sau nu prezentul contract. Îmi aleg ca persoană însoțitoare [-] să imi fie partener în drumul către performanță și să urmărească respectarea angajamentului meu.

  1. Objectiv(e)

3.1 Vreau să obțin [-].

3.2. Pentru cele declarate la 3.1, voi face: [-].

3.3 Mă voi folosi de [-] și mă va ajuta [-].

3.4. Îmi propun să finalizez în [-],  incep cu [-] și la final, cand voi vedea [-], voi face [-].

  1. Consecințe

Dacă nu-mi voi respecta angajamentul, atunci [-].

  1. Răspundere

Îmi voi monitoriza progresul prin [-], la un interval de [-].

FINAL

Prin semnătura de mai jos îmi asum răspunderea asupra performanței mele viitoare.

Nume [-]                                                                   Nume [ – ]

Așa cum lesne se poate sesiza, toate cele 5 clauze contractuale depind în mare măsură de tine. Depind de forța ta de a mișca lucrurile în direcția potrivită și de dorința de a fi mai performant.

Și nu uita, cine nu merge cu timpul, pleacă cu timpul! Orice obiectiv îndeplinit și orice obicei nou format deschid ușa unui noi nivel de performanță. Este un ciclu continuu, nu trebuie să te oprești după finalizarea primului contract. Performanța înseamnă să treci mereu la nivelul următor, să-ți cauți noi provocări și să-ți setezi noi obiective.

Ne vedem la următorul eveniment de business networking! Până atunci, ne poți face o vizită la o întâlnire de networking, în fiecare joi de la 7.30 AM.