Ultima întâlnire a avut multă emoție. Mai ales că Paul Covalschi, invitat la momentul de educație, a vorbit despre impactul psihologic pe care îl are o fotografie asupra vieții noastre.
Privim de multe ori o fotografie, dar rareori o analizăm și din punct de vedere psihologic. Analizăm culorile, personajele, atmosfera, dar de cele mai multe ori nu ne gândim ce transmit aceste elemente.
Paul o făcut o incursiune în profunzimea propriilor fotografii și ne-a povestit cum a gândit fiecare unghi, fiecare culoare, fiecare încadrare.
Fiecare gând creează o emoție. E demonstrat de știință.
Astfel, o fotografie poate transmite o anumită stare, în funcție de perspectiva celui care privește fotografia.
Din punct de vedere tehnic, sunt câteva reguli simple care pot influența starea celui care privește o fotografie: contrastul de lumină/umbră dintre subiect și fundal, complementaritatea culorilor, claritatea subiectului în raport cu fundalul, încadrarea subiectului, regula treimilor. (exemple mai jos în imagini)
În ceea ce privește fotografia în business, atunci când alegi să o expui către publicul tău, este indicat să fii atent la caractersiticile pe care acesta le are și să identifici emoția cu care ei rezonează cel mai mult.
La momentul de Spotlight, Constantin Coțofrei ne-a povestit despre pasiunea sa pentru creșterea struților și modul în care a reușit să transforme un hobby într-o afacere.
Idei inedite:
- Struțul comun este cam de 2,5 m înaltime, 2 m lung, greutate de 75 kg, cu un corp puternic, gât lung și aproape neacoperit, cap foarte mic și plat, cioc de lungime mijlocie, forma dreapta, la capăt rotunjit și aplatizat.
- Ochii sunt mari, lucioși și cu pleoapă superioară acoperită; urechile sunt neacopeite.
- Picioarele sunt lungi și puternice, doar în partea superioara pe alocuri acoperite, în partea inferioara acoperita cu solzi și au cate doua degete.
- 1 ou de struț este echivalentul a aproximativ 24 ouă de găină
- În schimb, carnea de struț este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne.
- Are un conținut foarte scăzut în grăsimi și calorii față de carnea de porc, pui sau curcan. În plus, are un conținut bogat de proteine și fier.
În ceea ce privește lecțiile de business, Constantin a reiterat cât de important e să ai un plan de business bine construit înainte de a începe afacerea și să fii atent cu oamenii pe care îi alegi ca furnizori și parteneri în business-ul tău.
Te așteptăm săptămâna următoare să ne faci o vizită la Twinkle Star.