Întâlnirea de ieri a fost cu totul și cu totul deosebită. Preocupați să găsim mereu cele mai bune soluții, ne adaptăm constant și ne reinventăm într-un mod care să creeze plusvaloare pentru comunitatea noastră.
Întâlnirea noastră a fost avut loc la PROMER GROUP, prilej cu care, reprezentatul prietenilor noștri, Cosmin Clipa, ne-a introdus în universul imprimantelor care fac afacerea vizibilă pentru clienții care le trec pragul de peste 16 ani. A fost un moment agreabil în care fiecare din cei prezenți a fost curios, a ascultat cu atenție, a adresat întrebări punctuale și a realizat că munca din spatele unei imprimări reușite nu e tocmai la îndemna oricui. Necesită atenție, profesionalism și echipament performant.
La momentul de educație, Alma Andrei ne-a provocat să aflăm ce roluri joacă fiecare în viața lui și ne-a determinat să ne asumăm viitoare roluri pe care dorim să le îndeplinim.
De multe ori în viață realizăm lucruri despre care ulterior descoperim că nu ne sunt necesare și, poate, la fel, de multe ori, amânăm să facem lucruri importante pentru noi.
De ce?
Nu-ți cunoști valorile. Când știi că ceea ce faci are sens pentru tine și te ajută să ajungi acolo unde ți-ai dorit. Mai exact, atunci când obiectivele pe care ți le stabilești sunt în acord cu valorile pe care le ai.
În egală măsură, e inutil să realizezi diverse lucruri (adică să fii eficient), dacă nu realizezi acele lucruri care sunt importante pentru tine (adică să fii eficace) și care sunt în acord cu valorile tale și cu ceea ce te reprezintă ca individ.
După ce le vei realiza, chiar dacă ai fost eficient, vei rămâne cu o listă de lucruri bifate ca finalizate, dar care nu îți aduc împlinire personală, motivația ta scade semnificativ
În aceste condiții, probabil că te întrebi: ” Ce înseamnă să trăiesc o viața împlinită”?
Ei bine, o viață împlinită cuprinde 3 elemente esențiale, în viziunea invitatei noastre: să-ți cunoști valorile personale, să ai un plan de dezvoltare personală și să îndeplinești o serie de roluri.
Cum îți dai seama care dintre obiectivele pe care le ai sunt cele mai importante?
Cum alegi pe care să le realizez prima dată și pe care le pot trece pe plan secund?
Imagineză-ți viața ta ca o piesă de teatru. Ce roluri de viață joci? Scrie cel puțin 8 roluri pe care le ai în acest moment (bărbat/femeie, mamă/tată, bunic/bunică, fiu/fiică, șef/subaltern, antreprenor, scriitor).
Exercițiu:
Creează o roată a vieții și notează fiecare rol pe care îl ”joci” în acest moment.
Cât de satisfăcut ești de fiecare rol?
Fă-ți un bilanț global al rolurilor tale și marchează de la 1 la 10 dacă rezultatele pe fiecare dintre ele sunt satisfăcătoare sau nu.
Cum să folosești rolurile și să-ți prioritizezi obiectivele:
- Revezi ce a ieșit. Probabil la unele roluri excelezi, iar la altele situația nu e roz. Unde ar trebui să lucrezi mai mult? Care este prioritar?
- Stabilește obiective pentru fiecare rol și acordă fiecărui obiectiv importanță.
- Revezi periodic situația și refă bilanțul la fiecare 6 luni. De-a lungul timpului, rolurile pe care le ai se vor modifica, adaptează-ți permanent obiectivele la roluri și valori.
Așadar, e important să-ți cunoști valorile, să fii mai degrabă eficace decât eficient, să-ți cunoști rolurile pe care le ai în viața ta, pentru a putea ulterior să aspiri la altele noi, pe baza unor obiective pe care le setezi în acord cu valorile tale.
Dacă vrei să vezi cum se întâmplă lucrurile la noi, te așteptăm săptămâna următoare să participi la întâlnirea noastră.