fbpx

Cum eviți declinul cognitiv și îți îmbunătățești starea de bine? Întâlnirea nr 13 a bizz club Iași

Cum eviți declinul cognitiv și îți îmbunătățești starea de bine? Întâlnirea nr 13 a bizz club Iași

Ultima întâlnire a fost așezată la intersecția dintre cultura germană (momentul Spotlight), experiențe înțelepte (provocarea dimineții) și sport (tema zilei).

Încă în așteptarea primăverii, ne delectăm cu micile plăceri și cu sentimentul de armonie pe care ni le oferă o întâlnire săptămânală.

Observăm de la întâlnire la întâlnire că antreprenorii sunt din ce în ce mai pregătiți, mai înțelepți și mai predispuși să ofere din cunoașterea pe care au dobândit-o.

Nu e formă fără fond ce spun, dovadă stau prezentările de 60 de secunde care sunt mereu prilej de introspecție, descoperire și împărtășire de experiențe.

Și apropos de prezentările de 60 de secunde, Vasile Roman, moderatorul întâlnirii a lansat următoarea provocare: “Care a fost experiența care ți-a oferit o doză suplimentară de înțelepciune?”
Ce-au răspuns antreprenorii?
  •  Cu cât ai mai multe task-uri și le duci la bun sfârșit cu atât ești mai fericit.
  •  Nu e bine să iei niciodată o decizie sub impulsul momentului.
  •  În fiecare zi trebuie să fii recunoscător cuiva pentru ce ți se întâmplă.
  •  Faceți un pas în spate și înțelegeți omul din fața voastră.
  •  În fiecare om se luptă 2 lupi, unul alb și unul negru. Cel alb este binele, cel negru este rau. Va câștiga lupta cel pe care îl vei hrăni mai mult și mai des.

Se ivesc mereu dezbateri și polemici cordiale, idei inspiraționale și chiar relații de amiciție și business. Nu e doar ”enteresul și numai enteresul” cum spunea Caragiale.  E și despre oameni și omenie. Despre ascultare, înțelegere și prietenie.

Dacă la momentul de Spotlight, Ana Pălimariu ne-a dezvăluit aspecte inedite din cultura germană și ne-a prezentat parcursul ei professional care o recomandă ca o veritabilă profă de germană, profesionistă, charismatică și cu performanțe atât în mediul de business, cât și cel academic, la momentul de educație, Florentina Macovei, CEO Evo Gym, ne-a provocat la introspecție cu privire la cât de multă mișcare introducem în viața noastră.

Iată câteva idei pe care ni le-a transmis Florentina:

  • Practicarea sportului îți îmbunătățește starea fizică și mentală.
  • Dacă vrei să te simți plin de energie, totul se rezumă la acest lucru: fă sport!
  • Sportul îți îmbunătățește concentrarea și atenția
  • Activitatea fizică regulată te ajută să îți păstrezi abilitățile mentale cheie de-a lungul vieții. Aceste abilități sunt extrem de importante și includ gândirea critică, învățarea sau memoria.
  • Pentru o armonie între corp și minte mișcarea este esențială.
  • Sportul sporește încrederea în sine a practicantului.
  • Exercițiile fizice te ajută să te apropii de corpul pe care ți-l dorești. După ce îl obții, te vei privi cu alți ochi. Vei căpăta mai multă încredere în forțele proprii și vei trece mai ușor peste greutățile zilnice.
  • Activitatea fizică îmbunătățește calitatea somnului
  • Este dovedit faptul că sportul, în general, dar și alte forme de activitate fizică, îmbunătățesc calitatea somnului. Acest lucru este posibil datorită faptului că sportul presupune, în primul rând, un efort fizic.

Chiar dacă par lucruri evidente și la îndemna oricui, sunt neglijate de marea majoritate a oamenilor. Fie din lipsa de timp, procrastinare sau pur și simplu din cauza unei setări greșită a priorităților.

Până la urmă, activitatea fizică e singura modalitate de a opri declinul cognitiv pe termen lung, de a fi mai energic, mai productiv, mai sănătos și în cele din urmă mai fericit atât în relația cu propria persoană cât și cu ceilalți din jurul tău.

Te așteptăm săptămâna următoare să scriem o nouă filă din istoria întâlnirilor noastre.